بازدید امروز : 19
بازدید دیروز : 0
کل بازدید : 3708
کل یادداشتها ها : 5
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان مازندران با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا پایان آذر ماه 170 فقره آتشسوزی در جنگلهای استان مازندران اتفاق افتاده است، افزود: این آتشسوزیها در 228 هکتار جنگل و 136 هکتار مرتع رخ داده است.
به گزارش ایسنا، سرهنگ ابوالحسن عبدالله تبار در یک نشست خبری با بیان اینکه درحال حاضر بیشترین موارد آتش سوزی در بهشهر و نکا مشاهده می شود، اظهار کرد: درپی آتشسوزیهای صورت گرفته دراستان مازندران 12 میلیارد تومان خسارت تنها به جنگلهای این استان وارد شده است.
وی ادامه داد: 95 درصد آتش سوزیها در این جنگلها سطحی و پنج درصد نیز تنهای و درختی گزارش شده است.
او نداشتن بارندگی، نبود رطوبت کافی و وجود لاش و برگها در عرصه جنگلی را از مهمترین و در حد 98 درصد عوامل این آتشسوزیها دانست و اظهار کرد: البته شاید وجود برخی از عوامل انسانی و چوپانها، دامداران و عشایر نیز باعث این آتشسوزیها شده باشد.
وی شرایط اقلیمی امسال را در 35 سال اخیر بی سابقه دانست و در ادامه به اقدامات صورت گرفته از سوی این یگان برای اطفای حریقهای صورت گرفته در جنگلهای این استان اشاره کرد و گفت: با هماهنگی مدیریت بحران استان به موقع در محلهای حریق حضور یافتهایم ضمن اینکه تمامی دستگاههای اجرایی و ارگانها نیز هماهنگی به موقع در اطفای حریق این جنگلها داشتهاند البته از امام جمعه شهرستانهای این استان نیز خواستهایم با اطلاع رسانی از مردم بخواهند در صورت مشاهده هر گونه دود و آتش در سطح جنگل با شماره تلفن رایگان 09696 مسوولان را از این آتشسوزیها آگاه کرده تا آنها نسبت به اطفای به موقع حریق اقدام کنند.
عبدالله تبار با بیان اینکه نیروهای این یگان برای اطفای حریق از ابتدای فروردین ماه به صورت آماده باش 100 درصد هستند، اضافه کرد: در آذر ماه با 86 فقره آتشسوزی در سطح 191 هکتار از جنگلهای این استان بیشترین میزان حریق در جنگل را داشتهایم که برای اطفای حریقهای صورت گرفته یک بار از بالگردی که در اختیار استان گلستان بود استفاده کردیم ولی هنوز نتواستهایم برای این استان به تنهایی بالگردی تهیه کنیم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل مناطق طبیعی استان مازندران با بیان اینکه در شهرستان بهشهر بیش از 30 روستا برای اطفای حریق با ما همکاری داشتند، افزود: در این عملیات هشت نفر از نیروهای مردمی و دو نفر از نیروهای یگان زخمی شدهاند.
وی با اشاره به کمبود امکانات این استان برای اطفای آتشسوزیها در جنگل اظهار کرد: ایجاد پایگاه حفاظت ازجنگل، تجهیزامکانات یگان و اعطای امکانات مناسب به یگان حفاظت، ایجاد ایستگاههای دیدهبانی وتهیه بالگرد از مهمترین نیازهای یگان برای اطفای حریق در جنگل محسوب میشوند که البته این درخواستهای خود را به استاندار اعلام کردهایم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان مازندران با تاکید بر اینکه برای جلوگیری و کنترل آتشسوزیها در جنگلها نیازمند عزم ملی هستیم، ادامه داد: با توجه به قدمت 2.5 تا 160 میلیون ساله جنگلهای این استان و ارزش و اهمیت این جنگلها لازم است که مسوولان پای کار باشند چرا که این جنگلها جنگلهای نادر بوده و بهترین نوع درختان صنتی و پهنبرگ در این جنگلها قرار دارند.
عبدالله تبار خاطر نشان کرد: از اعتبارات استان حدود 12 فقره خودرو پیکاپ گرفتهایم که همیشه آماده اطفا حریق هستند.